Diplomalijn

 

 

Zwemonderwijs nieuwe stijl!

We werken met een diplomalijn op maat.

.

Zwem op Maat:

Wat ouders niet weten is dat er verschillende zwemdiploma’s zijn?

Iedereen organisatie heeft zijn eigen diploma lijn met bijbehorende diploma’s.

In sommige huidige systemen is het nog steeds met losse diploma’s, A, B en C diploma, soms met een survival tintje eraan.

Er hangen nog steeds veel oordelen aan het leren zwemmen, het kost veel tijd, we stoppen na het A diploma, het kind heeft niet zo veel zin, want het traject duurt erg lang.

Zwem op Maat aftekenkaart

Het gaat erom dat het kind (eenmalig) goed leert zwemmen en voor de rest zwemveilig is, zodat de ouders met een gerust hart hun kinderen mee kunnen nemen naar het water.  Natuurlijk is het altijd uitkijken geblazen, want het blijven natuurlijk wel kinderen.

En kinderen mogen kinderen blijven, ze moeten toch al zo veel in deze huidige maatschappij.

Laat kinderen nog zo lang mogelijk kind en speels zijn, en op een veilige manier leren zwemmen.

Omdat de (zwem) wereld constant in beweging is en blijft, ben ik op zoek gegaan naar een nog makkelijker oplossing voor het leren zwemmen.

Na jarenlange ervaring met ouders en kinderen, ben ik me ervan bewust dat er behoefte aan is aan een niet zo ingewikkeld diploma systeem.

Om eenvoudig sneller te leren zwemmen en toch de kwaliteit en veiligheid te behouden heb ik een eigen diploma ontworpen.

Ik ben blijven kijken naar verschillende mogelijkheden en hoe het nog beter en gemakkelijker kan voor alle partijen.

Zwem op maat heeft gekozen voor 1 totaal diploma.

Een diploma dat gericht is op het kind en deze de mogelijkheid heeft om het in eigen tempo te doen.  Een diploma wat gelijk staat aan het huidige bekende A en B met onderdelen van een C diploma.

De kwaliteit van de zwemlessen blijven hetzelfde. Er is steeds meer vraag naar  een individuele aanpak voor kinderen. De lessen zullen daarom ook spelenderwijs blijven met persoonsgerichte aandacht. Het voordeel is, als kinderen meer plezier hebben, leren ze sneller.

Na 1 diploma gewoon lekker klaar zijn! Hoe fijn is dat? En dat je kind dan ook nog verantwoord kan zwemmen!   Hoe geruststellend is dat voor de ouders?

Er zijn verschillende onderdelen/ vaardigheden, die verplicht zijn en daarnaast een aantal keuze onderdelen. Zelfs voor kinderen met een andere gebruiksaanwijzing of beperkte mogelijkheden is dit eenvoudiger en leuker. Want een diploma is altijd leuk. Sommige kinderen zullen nooit een normaal diploma kunnen halen. Ze krijgen nu wel de kans om ook succesmomenten te hebben.

De onderdelen zullen worden getoetst tijdens de zwemlessen en zullen afgetekend worden.

Met een stickerkaart die ze mee naar huis krijgen, hebben zowel ouders als kinderen inzicht welke onderdelen nog aandacht verdient en waar ze nog aan kunnen werken.

Dit is zeer duidelijk en motiverender. De kinderen gaan werken vanuit  hun intrinsieke motivatie en hebben een zichtbaar doel. Ze weten waar ze naar toe willen.

Bovenal zullen de kinderen nóg zwemveiliger zijn doordat de praktijksituaties hen beter voorbereidt op situaties die zich voor kunnen doen tijdens vrij zwemmen.

Als alle benodigde stickers zijn behaald dan volgt er een afzwemfeestje. Met alle ouders/ broertje/zusjes, opa’s en oma’s erbij.De druk van het presteren is er die dag af omdat ze eigenlijk alles al kunnen en ze mogen hun vaardigheden laten zien op die dag.

Astrid van der Vorst Vorstelijke Energie
Astrid van der Vorst Vorstelijke Energie

Hoi Astrid, Ik ben met Niek bij de fysiotherapeute geweest en heb haar het filmpje van de zwemles laten zien waarin hij de slag niet goed afmaakt. Ik moest je een compliment geven, want ze vond dat hij heel netjes zwom voor een jongetje dat hypermobiel is . En dat je wel heel goed opgelet had en gezien had dat hij met zijn ene beentje trekt! Nu maar weer oefenen! Groetjes Renske

Renske Spelbos

Compliment

Zwem op Maat

Wat bieden we aan:

  • zwemlessen

Op dit moment zwemmen we in ’t Gastland in Rhenen.

Van dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag vanaf 15.15 uur.

Men kan kiezen voor individuele zwemles en in groepjes van verschillend aantal deelnemers.

Zwem op Maat geeft zwemles aan kinderen, en is gespecialiseerd in kinderen met een andere gebruiksaanwijzing,  en heeft de mogelijkheid om in elk groepsverband  kinderen met “een beperking” die aandacht te geven die nodig is. Ervaringsgericht zwem onderwijs.

De leerlingen gaan gelijk het diepe water in , om zo goed mogelijk de eigenschappen van het water te ervaren.

Hier aanmelden voor de zwemles.

Locatie: Optisport Health Club ‘het Gastland’ Groeneweg 58, 3911 PG in Rhenen.

Wat is mijn superkracht?

Zwemonderwijs nieuwe stijl

Zwem op Maat in een nieuw jasje

Door het leggen van de focus op het luisteren naar kinderen is er een nieuwe methodiek ontstaan.

Van “moeilijke kinderen” naar kinderen met een andere gebruiksaanwijzing.

Toegankelijk voor alle kinderen, tenslotte kan iedereen leren zwemmen.

Ze leren op een unieke methode…..Learning by doing.

Zwemonderwijzer nieuwe stijl

Vernieuwde kijk op het opleiden tot de allerleukste baan als zwemonderwijzer.

Een opleiding waar alles in 1 totaal pakket aangeboden wordt.

Waarin je verschillende leermodules in je eigen tempo kan doen, waarin je in staat bent om je eigen lesgeefstijl te ontwikkelen.

Naast deze totaal opleiding kan je ook kiezen voor 2 krachtige bijscholing/ontwikkel jezelf cursussen.

Wil jij weten hoe je eenvoudig zwemonderwijzer kunt worden of wil je jezelf graag blijven ontwikkelen?

Meer bewustzijn creëren

Een combinatie van handvatten en technieken die jou de capaciteit geeft om meer uit het leven te halen.

Astrid heeft de missie om mensen vanuit haar innerlijke kracht te inspireren om anderen met bewustzijn buiten de kaders te laten denken en handelen.

Ze gaat op zoek naar positieve oplossingen met respect, rechtvaardigheid, kwaliteit, liefde en passie.

Na eerst 1.5 jaar zwemles gehad te hebben in een regulier zwembad. Hebben we toch besloten om er mee te stoppen omdat onze zoon de drukte van een grote groep niet aan kon. Hij werd niet gezien of begrepen. Na 2 jaar gelukkig bij Astrid terecht gekomen. Waar onze zoon weer helemaal op nieuw begon met de zwemles. En in 1 jaar heeft hij nu zijn welverdiende zwemdiploma eindelijk gehaald. Een  A + B diploma tegelijk. Bedankt Astrid voor je geduld en doorzettingskracht.

Gr. Nanke

Nanke Stielstra-Baggerman

Eindelijk een zwemdiploma!

Email

info@opleidingzwemonderwijzer.nl

We kunnen niet wachten om iets van je te horen.

 

Heb je een vraag? Stuur een Email.

3 + 5 =